Peter J.C. Harries-Jones

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Peter J.C. Harries-Jones ya iku ahli antropologi saka Oxford, Karajan Manunggal, kalairan ing taun 1937[1][2]. Pandhidhikan Peter ing pawiyatan luhur iku naté ana ing Rhodes University (BA) taun 1958. Sabanjuré ana ing University of Oxford lan olih gelar B.Litt ing taun 1962 lan D.Phill ing taun 1970[2][3]. Peter naté nglakoni panlitian lapangan antropologis ana ing Zambia (taun 1961-1965), Sudan (taun 1969-1971), lan Newfoundland (taun 1982 nganti 1998)[1]. Karya-karya antropologis sing sinerat déning Peter ya iku antarané Freedom and Labour: Mobilization and Political Control on the Zambian Copperbelt (taun 1975) lan A Recursive Vision: Ecological Understanding and Gregory Bateson (taun 1995)[1]. Peter iki duwé pisumbangan ngembangaké metodologi lan epistemologi ing èlmu sosial. Uga dhèwèké karenan ing bab kritik analisis ing sudut pandhang èkologi lan biologi[1]. Peter uga medaraké bab aksi pulitik lan pagerakan sosial[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. p. 321. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.CS1 maint: extra text: authors list (link)
  2. a b test_user. "Peter Harries-Jones". www.wustyle.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-01-16.
  3. "Faculty of Liberal Arts & Professional Studies | York University". laps-dept.apps01.yorku.ca. Dibukak ing 2018-01-16.