Pete-petean

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pyrrosia
Pyrrosia piloselloides 2.jpg
Pyrrosia piloselloides
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Pteridophyta
Klas: Pteridopsida
Ordho: Polypodiales
Famili: Polypodiaceae
Génus: Pyrrosia

Pete-petean utawa sing biyasa disebut sisik naga ya iku sajenis tetuwuhan kang warnané ijo kaya déné pete ananging uripé nempel ana wit liyané.

TITIKAN[besut | besut sumber]

Epiphyt, dawane 5–22 cm. sronggot utawa akar rimpang dawa, cilik, merayap, duwé sisik; sisik nempel kanthi kuwat. Godong cumeblok jinarak ing antarané akar rimpang, lan duwé ruas karo oyote mau, pinggire rata, dimorph, sikile lancip, pucuke mbunder utawa tumpul, duwé daging godhong, dewasane gundhul utawa duwé rambut sing arang ing sisih ngisor, urate ngececer cumepak, kepara ora bisa kadelok. Daun fertil sing gagange cendhak utawa duduk, oval singa dawa, 1-5 ping 1–2 cm; sing fertil luwih dawa, awujud garis, gagange dawane 1–2 cm. Sori dawa, sejajar lan karo jarak tinamtu antarané balung daun tengah, saka ujung sing kerep nyedhak. Utamane ing laladan perkebunan, 1–1000 m. Ing pang utawa gagang wit-witan lan perdu karo tajuk sing rapet banget. Jeneng liya kaya ta, Dubbeltjesvaren, N. Duiteblad, N. Picisan, Ind, Duduwitan, S. Pakis duwitan, Drymoglossum piloselloides Presl.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ C.G.G.J van Steenis et al. 2005. FLORA. PT Pradnya Paramita: Jakarta.