Pepernoot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pepernoot
Pepernoten001.jpg
AjanganTreat
Panggonan asalNetherlands
Woworan pokok

A pepernoot ( Dutch pronunciation: ['peːpərˌnoːt ] (pra=|Babagan swara iki  ; jamak: pepernoten ['peːpərˌnoːtən ] (pra=|Babagan swara iki  ; secara harfiah, "kacang mrico") minangka permen kaya cookie Walanda, kanthi tradhisional digandhengake karo preinan Sinterklaas Desember awal ing Walanda lan Bèlgi. Bahan-bahan kasebut duwe sawetara kamiripan karo Pfeffernüsse Jerman sanajan katon beda banget karo siji jinis Pfeffernüsse Jerman.

Wujude coklat muda, bentuk persegi, lan digawe saka bahan sing padha karo taai-taai : glepung rye, gula lan anise, lan kadang uga kayu manis, lan cengkeh. Dheweke cukup kenyal, sanajan kenceng mbaka sithik nalika kena hawa.