Pekan Olahraga Asia 2018

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Asian Games 2018
Asian Games XVIII

Asian Games 2018 (Indonesia : Pekan Olahraga Asia 2018), ditepungi kanthi resmi minangka Asian Games XVIII, sawijiné babaran pesta olaharaga Asia kang kaping 18. Acara kang ngrengkuh nagara-nagara ing Asia, sarta dirancang mapan ing Indonésia, wiwit 18 Agustus 2018 - 2 September 2018[1], Pesta olahraga nagara-nagara Asia iki manut rencana digelar ing rong kutha gedhé ya iku Jakarta lan Palembang[2], sinengkuyung uga sapérangan kutha sakiwa-tengené kaya ta ing Jawa Kulon.[3][4]. Cabang olahraga kang bakal ditandhingake cacah 40 cabang, dumadi saka 32 olahraga olimpiade lan 8 olahraga non-olimpiade.[5][6].

Tumrap Indonesia kapétung wis kaping pindho iki madeg dadi tuan rumah acara Asian Games, ingkang sapisan ya iku Asian Games IV kang dicakaké ing Jakarta nalika taun 1962.[7] Murih lancar anané acara iki, pamaréntah Indonésia sapérangan piranti ing Asian Games IV bakal digunakaké manèh ing Asian Games XVIII. Kang menjila ing babaran Asian Games taun 2018 ing Indonésia samengko, ya iku minangka babaran Asian Games kapisan kang digelar ing rong kutha langsung.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "18-8-18 start planned for 18th Asian Games - Olympic Council of Asia". http://www.ocasia.org. Dijupuk 2015-01-27.  Pranala njaba ing |website= (pitulung)
  2. "Keppres Asian Games Turun Pertengahan April". Sriwijaya Post. Dijupuk 2016-11-11. 
  3. "Menpora Janji Arena Asian Games 2018 Siap Tahun Ini". sports.okezone.com. Dijupuk 2016-11-11. 
  4. (0721)783693, Lampung Post : (2016-11-07). "Tanjungsetia Prioritas Surfing Asian Games | Berita Online Lampung | lampost.co". Lampung Post (ing basa Indonesia). Dijupuk 2016-11-11. 
  5. "Skateboarding added to 2018 Asian Games programme after late agreement reached". Dijupuk 2016-11-11. 
  6. "Olahraga > Pesisir Barat Genjot Persiapan Tuan Rumah Asian Games Surfing". Harianlampung.com - Gerbang Bisnis Masa Depan. Dijupuk 2016-11-11. 
  7. "Asian Games 1962". Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bébas (ing basa Indonesia). 2015-09-10. 
  8. "Pembukaan dan Penutupan Asian Games 2018 diadakan di Jakarta - ANTARA News". www.antaranews.com. Dijupuk 2016-11-11.