Pecerèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Utama gas sing dilebokake ing trench

Peceren minangka jinis penggalian utawa depresi ing lemah sing umume luwih jero tinimbang ambane (beda karo gully, utawa selokan ) sing luwih amba, lan sempit dibandhingake karo dawane (beda karo bolongan sing sederhana).

Ing geologi, parit digawe minangka akibat saka erosi kali utawa kanthi gerakan geologis lempeng tektonik . Ing lapangan teknik sipil, parit asring digawe kanggo nginstal infrastruktur utawa utilitas bawah tanah (kayata listrik, listrik utawa saluran telpon ), utawa mengko kanggo ngakses instalasi kasebut. Trenches uga asring digali kanggo tujuan pertahanan militer. Ing arkeologi, "metode parit" digunakake kanggo nggoleki lan ngorek reruntuhan kuna utawa nggali strata bahan endhepan.