Pattaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pattaya (Thai: พัทยา, Ngenani wuni iki pronunciation , RTGSPhatthaya, pocapan ing basa Thai: [pʰát.tʰā.jāː]) iku kutha patirahan ing Tanah Thai. Pernahé ana ing iring wétané Teluk Thailand, udakara 100 kilometres (62 mi) kidul-wétané Bangkok ing Provinsi Chonburi. Kutha Pattaya (Thai: เมืองพัทยา RTGSMueang Phatthaya) iku wewengkon kutha kang swatantra kang mangku saindhengé tambon Nong Prue lan Na Klua lan sapérangan Huai Yai lan Nong Pla Lai. Kutha iki kalebu ing wewengkon indhustri Pasisir Wétan bareng karo kutha-kutha liyané, ya iku Si Racha, Laem Chabang, lan Chonburi. Pattaya iku punjering Wewengkon Métropolis Pattaya-Chonburi mawa gunggung wong kang ndunungi watara 1.000.000.