Patih Logender

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Patih Logender inggih punika salah satunggal muridipun Raden Wijaya lan Patih Karajan Majapahit.[1] Anapun Logender gadah ciri-ciri rambut ngore kang wernane ireng, kuning emas, wajah warna abrit jambu ngagem keris wrangka branggah.[2] Asma garwanipun inggih punika Putri Dara Juanti, putri saking Jubair I.[1] Sebagai mahar, Patih Logender Majapahit maringi gending kang karan gending Logender.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Syahzaman (1995).Cerita Rakyat dari Kalimantan Barat 2.Jakarta:Gramedia. Hal 8-9
  2. "Patih Logender". Pusat Data Wayang Indonesia. Dibukak ing 22 Juni 2014.
  3. "Harta Majapahit Itu Tersimpan di Tepi Sungai Kapuas". Detik Web. Dibukak ing 22 JUni 2014. Check date values in: |accessdate= (pitulung)