Pathya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pathya iku pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Anuṣṭubh. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira:...

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:

Tuladha[besut | besut sumber]

Kakawin Wṛttasañcaya (20)[besut | besut sumber]

yèn ing rātrī tatan pāmrĕm / bhramīteng twas wimohita // hatur tan tṛṣṇa ring jīwa / sawetning lāra patyaya //

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • I Gusti Bagus Sugriwa, 1977, Penuntun wulangan kakawin. Denpasar: n.n. Kaca 36.
  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.