Pasisir Randusanga Indah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pasisir Randusanga Indah (PARIN) salah satunggaling obyèk wisata wonten ing kabupatèn brebes ingkang dumunung ing dhusun randusanga kilèn, kirang langkung 7 km saking margi pantura kabupatèn brebes.[1] Wonten dedalan tumuju pasisir randusanga kathah tambak-tambak kang mbudidaya ulam bandeng kaliyan rumput laut uga kathah kandhang bèbèk ingkang salahsatunggaling pawiyatan para warga brebes, kang sampun mishuwur minangka kutha telor asin amargi kathah dipunasilaken tigan asin.[2] Wonten ing obyek wisata, saged dipuntingali sesawangan pasisir ingkang taksih alami sarta fasilitas dolanan kanggé laré, panggung gembira, area balap montor, kafe, uga kios kang mandé oléh-oléh khas brebes inggih punika telor asin kaliyan brambang. Ing sonten para pangunjung uga saged nikmati suasana sunset, indah sanget wisata indonesia punika. Ampun kesupén, sakwangsulipun saking PARIN kedah mbekta oleh-oleh ulam bakar kang raosipun boten kalah kaliyan ulam wonten ing restaurant.

Rujukan[besut | besut sumber]