Pasisir Maron

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pasisir Maron cekakan saka Marina Kulon, mapan ana ing Semarang kulon sungapaning kali Cilandak ing segara.[butuh sitiran] Pesisir iki bisa ditempuh kanthi rong jalur. Jalur sing pisanan ya iku liwat Papan Anggegana Ahmad Yani lan liwat pomahan Hanoman, nanging luwih kepénak yèn liwat pomahan Hanoman amarga dalan sing liwat papan anggegana isih rupa dalan setapak amba.[butuh sitiran]

Pasisir Maron iki cocog kanggo bocah-bocah cilik amarga ombaké ora pati gedhé.[butuh sitiran] Biasane pesisir lor iku terjal lan akèh watu-watuné kaya ta Pasisir Marina, nanging béda karo Pasisir Maron sing landai lan pasiré akèh.[1] Saliyané kaéndahan pesisir, ing kéné uga bisa wisata kulinèr amarga akèh warung ing pinggir pesisir kaya ta sega gorèng, soto ayam, mi rebus, saté ayam, saté kambing, es degan, lan jagung bakar, nanging sing akèh ya iku saté ayam[2].

Kakuranganing pasisir iki ya iku durung dikelola apik déning pamaréntah. Yèn usum udan dalan aksès menyang pesisir mesti jeblok amarga dalane isih lemah.[butuh sitiran] Saliyané iku ya iku kaanan pesisir sing kurang resik isih akèh uwuh dibuwang sembarangan ing pinggir pesisir kususe uwuh tilas wong plesir.[butuh sitiran]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]