Pasar kumambang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pasar kumambang ing Thailand

Pasar kumambang ya iku wanguné pasar tradhisional kang sakabehané kagiyatan dilakoni ing dhuwur banyu kanthi migunakaké prau. Suwasana pasar kumambang kang unik lan aneh didadèkaké ciri khas anané perahu-perahu kang pangoleki wong tuku uga sliweran.Kaanan mangkono biyasa dilakoni déning para wanita minangka ngolek rejeki ing ndhuwuré banyu kali (muara).Pasar kumambang uga biyasa dianggo tukar barang (barter).Pasar kumambang diwiwiti ing sajeroning pajar lang pungkasan ing wayah awan utawa srengéngé wis metu..[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]