Pasa (Katulik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pasa kanggoné umat Katulik Roma maknané ngurangi panganan mung sepisan sedina. Bab iki bisa dikanthi nganggo tarak ora dhahar daging. Gréja Katulik Roma percaya yèn kabèh wong nduwèni kewajiban marang Tuhan kanggo nglakoni ibadat pertobatan lan kagiatan-kagiatan pertobatan iki dilakoni sacara pribadi utawa bebarengan. Gréja Katulik majibaké umat Katulik supaya nglakoni kagiatan-kagiatan pertobatan sing nyata, kalebu pasa lan nahan dhiri, mligi sajeroning mangsa Pra-Paskah. Aturan Katulik Roma iki asalé saka Konstitusi Apostolik Paus Paulus VI, Paenitemini, taun 1966. Umat gréja-gréja Katulik Timur nduwèni kawajiban naati kabiasaan gerejané dhéwé-dhéwé ngenani bab iki.

Kabiasaan umat Katulik ora dhahar daging agawé panganan iwak gorèng ing dina Jemuwah dadi misuwur.