Menyang kontèn

Partai Demokrat (Thailand)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Barkas:Democrat TH Logo.svg

Partai Demokrat (Thai: พรรคประชาธิปัตย์) yaiku partai politik Thailand. Partai paling tuwa ing Thailand, didegaké minangka partai royalis; saiki njunjung posisi konservatif lan pro-pasar.

Partai Demokrat nggawe pertunjukan paling apik ing parlemen ing taun 1948, 1976, lan 1996. Partai Demokrat ora tau menang mayoritas parlementer. Basis panyengkuyung pemilihan partai ana ing sisih kidul Thailand lan Bangkok, sanajan asil pemilihan ing Bangkok wis fluktuatif banget. Wiwit taun 2004, para kandidat Demokrat menang telung pemilihan kanggo gubernur Bangkok. Saka 2005 nganti 2019, Partai Demokrat dipimpin déning Abhisit Vejjajiva, mantan perdana menteri.

Pranala njaba[besut | besut sumber]