Parkland (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Parkland inggih punika filem sandiwara sujarah saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel ing taun 2013. Filem punika dipunsutradarani Peter Landesman. Piyambakipun ugi ingkang nganggit skénarionipun. Filem punika dipunangkat saking buku anggitanipun Vincent Bugliosi ingkang sesirah Four Days In November ingkang kaanggit taun 2008, nyariyosaken tragedhi sedanipun présidhèn Amérikah SarékatJohn F. Kennedy.[5] Prodhuser filem punika antawisipun Tom Hanks, Gary Goetzman, lan Bill Paxton kanthi kabiyantu déning Exclusive Media kagunganipun Nigel lan Matt Sinclair.[5]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Parkland ngangkat cariyos babagan tragedhi sedanipun présidhén Amérikah Sarékat, John F. Kennedy (JFK) ing taun 1963. Cariyos utami ingkang kasuguhaken wonten filem punika kapundhut saking perspektif tiyang-tiyang limrah ingkang dumadakan kalebet wonten ing tragedhi punika. Tiyang-tiyang wau inggih punika dokter mudha lan suster ing Griya Sakit Parkland, kepala dhinas wadi Dallas, juru kodhak ingkang keleresan ngrekam tragedhi punika, agen Federal Bureau of Investigation (FBI), Lee Harvey Oswald, lan para petugas panjagi kaamanan présidhèn, ugi kalebet Robert Oshwald ingkang ngurus kangmasipun minangka ingkang tumindak mejahi présidhèn, ingkang kasusul kanthi panembakan Lee Oswald (pelaku) dipuntembak medal sasampunipun saking ruang penyidikan. Filem Parkland dipunsutradarani lan dipunserat skénarionipun déning Peter Landesman adhedasar saking buku Four Days In November anggitanipun Vincent Bugliosi. Filem punika dipunparagani Zac Efron, Marcia Gay Harden, Billy Bob Thornton, Paul Giamatti lan Ron Linvingston.

Filem punika dipundamel wiwit wulan Januari 2013 ing Austin, Texas, Amérikah Sarékat. Peter Landesman minangka sutradara mratélakaken bilih filem punika mboten badhé nyuguhaken werni-werni téyori konspirasi ingkang wonten sesambetanipun kaliyan tragedhi sedanipun présidhén Kennedy.[5][5][5] Parkland dipunbabar ingkang kaping pisan nalika pangaji ka-70 Venice International Film Festival lan sasampunipun ugi dipuntepangaken dhumateng para panyarta wonten adicara Festival Film Internasional Toronto 2013.[5] Wonten ing format DVD lan Blu-ray, filem punika dibabar ing tanggal 5 November 2013.

Sasampunipun kababar, filem Parkland nampeni atur sapala ingkang werni-werni. Rotten Tomatoes nyathet, filem punika pikantuk rating 49% dhedhasar 119 tiyang ingkang mbiji. Wondéné Metacritic mratelakaken bilih filem punika gadhah biji 51 dumugi 100, ingkang ateges bilih filem punika saget dipuntampi.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • James Badge Dale minangka Robert Edward Lee Oswald, Jr.[5]
  • Zac Efron minangka Dr. Charles James "Jim" Carrico[5]
  • Jackie Earle Haley minangka Father Oscar Huber[5]
  • Colin Hanks minangka Dr. Malcolm O. Perry[5]
  • David Harbour minangka James Gordon Shanklin[5]
  • Marcia Gay Harden minangka Head Nurse Doris Nelson [5]
  • Ron Livingston minangka James P. Hosty[5][not in citation given]
  • Jeremy Strong minangka Lee Harvey Oswald[5]
  • Billy Bob Thornton minangka Secret Service Agent Forrest Sorrels[5]
  • Jacki Weaver minangka Marguerite Oswald[5]
  • Tom Welling minangka Secret Service Agent Roy Kellerman[6]
  • Paul Giamatti minangka Abraham Zapruder[5]
  • Dana Wheeler-Nicholson minangka Lillian Zapruder
  • Bitsie Tulloch minangka Marilyn Sitzman[5]
  • Brett Stimely minangka Présidhèn John F. Kennedy[5]
  • Kat Steffens minangka Ibu Nagara Jacqueline Kennedy
  • Gil Bellows minangka David Powers
  • Sean McGraw minangka Lyndon B. Johnson
  • Rory Cochrane minangka Earl Rose
  • Mark Duplass minangka Kenneth O'Donnell
  • Jimmie Dale Gilmore minangka Reverend Saunders
  • Matt Barr minangka Paul Mikkelson
  • Jonathan Breck minangka Winston Lawson
  • Gary Grubbs minangka Dr. Kemp Clark
  • Bryan Batt minangka Malcolm Kilduff
  • Glenn Morshower minangka Mike Howard
  • Armando Gutierrez minangka Glen McBride
  • Austin Nichols minangka Emory Roberts
  • Gary Clarke minangka George Burkley

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "James Newton Howard Scoring ‘Parkland’". Film Music Reporter. June 20, 2013. 
  2. "PARKLAND (15)". British Board of Film Classification. October 4, 2013. Dijupuk October 5, 2013. 
  3. "Parkland (2013) - Box office / business". Internet Movie Database. Amazon.com. Dijupuk October 5, 2013. 
  4. "Parkland". boxofficemojo. November 7, 2013. Dijupuk November 18, 2013. 
  5. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Roddy, Michael (September 1, 2013). "JFK assassination film 'Parkland' shows gore, avoids conspiracy". Reuters. Dijupuk September 6, 2013. 
  6. Tom Welling Heads to Parkland

Pranala njawi[besut | besut sumber]