Parembugan:Gemak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nek ora kleru "puyuh" iku basa krama (krama inggil), dene basa ngokone "gemak". Pras rembugan 08:26, 20 Mei 2011 (UTC)

Katoné pancèn mengkono. Nanging ing bausastrané Robson, Singgih Wibisono kok "gemak" dipretal dadi female quail. Lha sing lanang apa? Meursault2004ngobrol 05:56, 23 Mei 2011 (UTC)

Iya, matur nuwun mas, ing kamus Purwadi (sing anyar) : gemak = burung puyuh, ing kamus Sugiarto: puyuh (burung) = gemak. Ing kamus Yogya: gemak N, puyuh K = arane manuk sing wulune lurik-lurik, sabane ing sawah u tegalan, sing lanang diarani bencé.

Hahaha ora sengaja dadi ketemu jeneng manuk gemak lanang tibaké bencé. Pras rembugan 14:28, 23 Mei 2011 (UTC)

Nanging miturut wikipedia inggris, kok Puyuh kalihan Gemak niku rupane mirip ning asline kewan bedha. "Buttonquail or hemipodes are members of a small family of birds, Turnicidae, which resemble, but are unrelated to, the quails of Phasianidae". yen coro biologine,

Puyuh utawa Quail kalebu:

  • Order Galliformes
  • family Phasianidae
  • Genus Coturnix, ananging

Gemak utawa Buttonquail kalebu:

  • Order Charadriiformes
  • Family Turnicidae
  • Genus Turnix .

Wonten ing artikel niki dicampur, judule gemak nanging ciri-cirine puyuh, monggo dipun cek, nek punapa kulo kleru. Ibensis pirembagan 17 November 2013 18.27 (UTC)

Matur nuwun kawigatene,mengko dititi maneh, sajake artikel gemak ing basa Jawa iki nerjemahake saka artikel en:Common Quail. matur nuwun.Pras pirembagan 17 November 2013 22.44 (UTC)

Sami-sami Pak Pras, pangapunten kulo le pun matur berantakan boten saget alus, kulo tiyang hibrida sanes jawa asli. he.he.. Ibensis pirembagan 18 November 2013 00.09 (UTC)