Parembugan:Bhinneka Tunggal Ika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ngoko:

Kakawin Sutasoma (139.5)[besut sumber]

Rwāneka dhātu winuwus Buddha Wiswa,
Bhinnêki rakwa ring apan kena parwanosen,
Mangka ng Jinatwa kalawan Śiwatatwa tunggal,
Bhinnêka tunggal ika tan hana dharma mangrwa.

Jarwané

Wong celathu menawa Buddha lan Siwah iku rong dat kang béda.
Pancèn béda, nanging kepriyé ta bisa dimangertèni?
Sebab kabeneran Jina (Buddha) lan Siwah iku tunggal
Ajur-pecah iku, nanging uga tunggal. Ora bisa darma kabeneran itu loro.
Meursault2004ngobrol 19:12, 10 November 2007 (UTC)