Paolino Taddei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paolino Taddei
Paolino Taddei.jpg
Lair22 January 1860
Poggio a Caiano, Italy
Pati15 October 1925 (aged 65)
Florence, Italy
PakaryanPolitician


Paolino Taddei (22 Januari 1860 - 15 Oktober 1925) iku sawijining politikus Italia lan Menteri Dalam Negeri ing Roma.[1]

Biyografi[besut | besut sumber]

Lair ing Poggio a Caiano cedhak Florence ing taun 1911 dheweke dijenengi Prefetto saka Provinsi Ferrara, lan dheweke dadi mediator ing pratelan antarane Serikat Pekerja lokal lan para pengusaha, banjur dijenengi prefetto Ancona lan Turin . Nalika taun 1921, dheweke dijenengi Senator Kerajaan dening raja Victor Emmanuel III.[2].

Ing wulan Agustus 1922 dheweke diarani Menteri Dalam Negeri pemerintahan sing dipimpin dening Luigi Facta . Ing wayah antarane tanggal 27 Oktober lan 28 Oktober 1922 dheweke gabung karo keputusan kanggo ngumumake Negara Pengepungan marang para fasis, nanging raja ora gelem nandatangani tatanan kasebut lan Taddei mundur saka jabatane kaya Kabinet. Panjenengané tilar donya ing Florence nalika taun 1925.

Rujukan[besut | besut sumber]


Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Luigi Facta
Italian Minister of the Interior
1922
Kang sawisé
Benito Mussolini