Panzerotti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panzerotti
A panzerotti from the Luini bakery in Milan
Jeneng liyanéPanzarotti, calzoni fritti, fritte, frittelle
JinisSavoury pie, turnover
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaCentral Italy and Southern Italy, especially Apulia
Woworan pokokTomato, mozzarella
Buku masakan: Panzerotti  Médhia: Panzerotti

A panzerotto ( palafalan jroning basa Italia: [pantseˈrɔtto]pra=|Babagan swara iki ; jamak panzerottipalafalan jroning basa Italia: [pantseˈrɔtti]pra=|Babagan swara iki , uga dikenal minangka panzarottopalafalan jroning basa Italia: [pantsaˈrɔtto] ), [1] minangka salah sawijining olahan jinis turnover gurih sing masakan Italia Tengah lan Kidul sing mirip karo calzone cilik, kanthi bentuk lan adonan sing digunakake kanggo nyiyapake. Tembung iki biasane ditrapake kanggo turnover goreng tinimbang jajanan panggang oven (yaiku calzone), [2] sanajan calzoni lan panzerotti asring disalahpahami . [3] [4] [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ""Panzarotto" or "panzerotto"". Vocabolario Treccani. Treccani, la cultura italiana. Dibukak ing 2015-12-05.
  2. "La vera ricetta dei panzerotti pugliesi". Gustoblog.it. 2009-03-03. Dibukak ing 2015-12-05.
  3. Sarkar, Suhashini (June 29, 2015). "Panzerotti: The Empanada’s Italian Cousin", Saveur. Retrieved February 13, 2016.
  4. Minchilli, Elizabeth (December 11, 2014). "Making Panzerotti in Barivecchia", Elizabeth Minchilli in Rome. Retrieved February 13, 2016.
  5. "Deep Fried Panzerotti", food.com. Retrieved February 13, 2016.