Panta bhat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panta bhat
Panta Ilish.jpg
Panta Ilish - a traditional platter of Panta bhat with fried Ilish slice, supplemented with dried fish (Shutki), pickles (Achar), dal, green chillies and onion - is a popular serving for the Pahela Baishakh festival.
Buku masakan: Panta bhat  Médhia: Panta bhat


</br>Panta bhat utawa poitabhat (basa Banggala: পান্তা ভাত påntà bhàt ; Basa Assam: পঁইতা ভাত poĩta bhat utawa পন্তা ভাত ponta bhat ) yaiku salah sawijining jinis panganan adhedhasar beras sing disiyapake kanthi rendhem pari, umume turah, ing banyu sewengi. Biasane disedhiyakake ing wayah esuk nganggo uyah, bawang, cabe lan kentang tumbuk gaya bengali utawa "Aloo sheddho" (kentang rebus sing ringkes lan asin tanpa ditambahake krim utawa keju). [1] Iki dikonsumsi ing negara bagian wétan India ing Bihar, Odisha, Benggala Barat, Assam, Tripura lan ing negara tetanggan Bangladesh . Iki minangka panganan sing populer ing dina Pahela Baishakh utawa taun anyar Bengali . Wis diterangake ing dokumen saka abad kaping 17. Panta bhat duwe micronutrien luwih akeh tinimbang nasi seger. Secara tradisional dianggep minangka mupangate ing kahanan demam.