Pangujian hipotèsis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pangujian hipotesis statistika iku sawijining métoda panjupukan kaputusan migunakaké data, asal saka èksperimèn (kakontrol) utawa saka studi obsèrvasi (ora kakontrol). Jroning statistika, asilé diarani sacara statistika signifikan yèn asil mau ora mung kedadéyan amarga mung kapinujon, miturut marang trèshold probabilitas sing wis ditemtokaké sadurungé, ya iku drajad signifikansi.

Rujukan[besut | besut sumber]

Wacab[besut | besut sumber]

  • Lehmann, E.L.(1970). Testing statistical hypothesis (5th ed.). Ney York: Wiley.
  • Lehmann E.L. (1992) "Introduction to Neyman and Pearson (1933) On the Problem of the Most Efficient Tests of Statistical Hypotheses". In: Breakthroughs in Statistics, Volume 1, (Eds Kotz, S., Johnson, N.L.), Springer-Verlag. ISBN 0-387-94037-5 (followed by reprinting of the paper)
  • Neyman, J.; Pearson, E.S. (1933). "On the Problem of the Most Efficient Tests of Statistical Hypotheses". Phil. Trans. R. Soc., Series A 231: 289–337. doi:10.1098/rsta.1933.0009. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]