Menyang kontèn

Pangubeng salad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Spinner sing dioperasikake crank Moulinex
Colander interior diisi lettuces

A spinner salad, uga dikenal minangka tosser salad, iku alat pawon digunakake kanggo wisuh lan mbusak keluwihan banyu saka salad sayuran ijo . Nggunakake kekuwatan sentrifugal kanggo misahake banyu saka godhong, supaya klamben salad bisa nemplek ing godhong tanpa diencerke.

Spinner salad biasane digawe saka plastik lan kalebu mangkuk njaba kanthi colander sing bisa dicopot ing njero utawa kranjang saringan. Tutup, sing dipasang ing sacedhake mangkuk njaba, ngemot mekanisme muter sing nalika diwiwiti nyebabake saringan ing njero bisa muter kanthi cepet. Banyu digawa liwat irisan ing kranjang menyang mangkok njaba. Ana macem-macem mekanisme sing digunakake kanggo ngoperasikake piranti, kalebu gagang engkol, tombol push lan tali penarik. Spinner salad umume gampang digunakake, sanajan bentuk gedhe lan kaku wis dikritik dening editor panganan Leanne Kitchen lan wartawan Herald-Journal, Mary Hunt. Spinner salad asring dianggep gedhe lan angel disimpen.

Referensi[besut | besut sumber]