Panggil Aku Kartini Saja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panggil Aku Kartini Saja
Samak Pangil Aku Kartini Saja.jpg
Panganggit Pramoedya Ananta Toer
Nagara Indonésia
Basa basa Indonésia
Gènre Biografi
Pangecapan Lentera Dipantara
Kala babar
2003
Kaca 303 kaca
ISBN 979-97312-11-6

Panggil Aku Kartini Saja iku buku biografi R.A. Kartini sing ditulis déning Pramoedya Ananta Toer. Buku iki vèrsi kapisané terbit ing taun 1962[1], nanging vèrsi sing wis dirévisi terbit ing taun 2003. Miturut pambuka ing buku iki, Pramoedya olèhé riset wis wiwit dasawarsa 1950-an. Buku iki ngamot pambuka déning Ny. Hurustiati Subandrio. Irah-irahan buku iki ing basa Jawa tegesé kira-kira "Undhangen aku Kartini waé".

Pratélan isi[besut | besut sumber]

Buku iki déning Pramoedya dipérang dadi enem bab sing dipérang dadi sawetara paragraf manèh. Ing ngisor iki kapacak pratélan isi buku:

  • Bab 1: Ancang-ancang Kesejarahan
  • Bab 2: Masa Kecil
  • Bab 3: Dunia Pribumi yang Dikenal Kartini
  • Bab 4: Dunia Barat yang Dikenal Kartini
  • Bab 5: Seniwati dari Darah dan Daging
  • Bab 6: Sedikit tentang kondisi kejiwaan Kartini

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Mawa sesirah Panggil aku Kartini sadja