Pangempuk daging

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A tenderizer meat ing tumindak
Tenderizer daging stainless steel
Tuladha tenderizer daging Wharph ing tumindak

Pengencer daging, malet daging, utawa alat daging yaiku salah sawijining piranti sing digawe nganggo tangan sing digunakake kanggo ngolah daging kanggo nyiyapake masak . Sanajan tenderizer daging bisa digawe saka obyek sing meh ana, ana telung jinis sing diprodhuksi khusus kanggo tender daging.

  • Sing pertama, paling umum, yaiku alat sing padha karo palu utawa mallet sing digawe saka logam utawa kayu kanthi gagang cekak lan endhas ganda. Siji pasuryan saka piranti biasane rata nalika liyane duwe jajaran tenderizer bentuk piramida.
  • Bentuk nomer loro mirip tukang daging kentang kanthi gagang cekak lan pasuryan logam gedhe sing mulus utawa dihiasi karo jinis tenderisasi bentuk piramida kaya sing ditemokake ing formulir pisanan
  • Bentuk nomer telu yaiku tenderizer agul-agul sing nduweni serangkaian agul-agul utawa paku sing dirancang kanggo nyuduk daging lan dipotong dadi serat otot.