Panganan kosher

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roti Kosher Challah

Panganan kosher sing sing salaras kanggo Yahudi angger miturut kashrut ( hukum halal ), utamané asalé saka Imamat lan Deuteronomy . Pangan kasebut sing bisa migunakaken miturut halakha (hukum) kasebut kosher ( /ˈkʃər/ ) ing Inggris, saka Ashkenazi pronunciation saka Ibrani term kashér (כָּשֵׁר tegesipun "Pas" (ing konteks iki, Pas kanggo konsumsi). Pangan sing ora sesuai karo hukum diarani treif ( /trf/ ; Yiddish , iki asalé saka basa Ibrani: טְרֵפָהtrāfáh ) kang teges "suwek."