Pakuburan al-Baqi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bagicemetry.JPG

Jannatul-Baqī‘ (Arab: جنة البقيع‎‎) ya iku sawijining kuburan kang dumunung ing Madinah, Arab Saudi, sebrangé Masjid Nabawi ya iku papan panggonané Muhammad nalika dikubur. Ing kuburan iki akèh kulawarga sarta sahabat Muhammad kang dikuburaké.

Jannatul-Baqī‘ ateges Taman Surga, uga kaloka kanthi jeneng Baqī` Al Garqad. Baqī` tegesé kanca lan Al Garqad ya iku wit jinis Lycium shawii (Basa Arab:Alaosaj) spésies saka Boxthorn.