Pakuburan al-Baqi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Bagicemetry.JPG

Jannatul-Baqī‘ (Basa Arab: جنة البقيع‎) ya iku sawijining kuburan kang dumunung ing Madinah, Arab Saudi, sebrangé Masjid Nabawi ya iku papan panggonané Nabi Muhammad nalika dikubur. Ing kuburan iki akèh kulawarga sarta sahabat Nabi Muhammad kang dikuburaké.

Jannatul-Baqī‘ ateges Taman Surga, uga dikenal kanthi jeneng Baqī` Al Garqad. Baqī` tegesé kanca lan Al Garqad ya iku wit jinis Lycium shawii (Basa Arab:Alaosaj) spesies saka Boxthorn.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pakuburan_al-Baqi&oldid=985589"