Pakan asu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cangkir kibble.

Panganan asu minangka panganan sing dirumus khusus lan ditrapake kanggo dikonsumsi dening asu lan anjing liyane sing gegandhengan. Asu dianggep minangka omnivora kanthi bias karnivora . Dheweke duwe untu sing tajem lan runcing lan trivitas gastrointestinal karnivora, luwih cocog kanggo konsumsi daging tinimbang bahan sayuran, nanging uga duwe 10 gen sing tanggung jawab pencernaan pati lan glukosa, [1] uga nduweni kemampuan ngasilake amilase, enzim sing fungsine mbagi karbohidrat dadi gula sederhana - ana kekurangan daging karnivora. [2] Asu ngembangake kemampuan urip bebarengan karo manungsa ing masarakat pertanian, amarga bisa ngasilake sisa sisa saka manungsa. [3] [4]


Umume panganan segawon sing diprodhuksi kanthi komersial digawe kanthi bahan bahan pakan kewan lan tas dikeringake (uga dikenal ing AS minangka kibble ) utawa udan kaleng. Panganan garing ngemot kelembapan 6-10% kanthi volume, tinimbang 60-90% ing panganan kalengan. Produk semi-lembab biasane mbukak 25-35%. Analisis isotopis babagan panganan asu ing pasar Brasil nemokake manawa umume digawe saka jagung lan unggas. [5]

Nambani asu minangka jinis panganan asu khusus sing diwenehake minangka hadiah, ora kanggo sumber panganan pokok.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Are Dogs Carnivores - or Omnivores?". Dog Food Advisor. 2009-08-08. Dibukak ing 2019-11-02.
  2. Axelsson, E.; Ratnakumar, A.; Arendt, M.L.; Maqbool, K.; Webster, M.T.; Perloski, M.; Liberg, O.; Arnemo, J.M.; Hedhammar, Å. (2013). "The genomic signature of dog domestication reveals adaptation to a starch-rich diet". Nature. 495 (7441): 360–364. Bibcode:2013Natur.495..360A. doi:10.1038/nature11837. PMID 23354050.
  3. Arendt, M; Cairns, K M; Ballard, J W O; Savolainen, P; Axelsson, E (13 July 2016). "Diet adaptation in dog reflects spread of prehistoric agriculture". Heredity. 117 (5): 301–306. doi:10.1038/hdy.2016.48. PMC 5061917. PMID 27406651.
  4. Pajic, Petar; Pavlidis, Pavlos; Dean, Kirsten; Neznanova, Lubov; Romano, Rose-Anne; Garneau, Danielle; Daugherity, Erin; Globig, Anja; Ruhl, Stefan (14 May 2019). "Independent amylase gene copy number bursts correlate with dietary preferences in mammals". eLife. 8. doi:10.7554/eLife.44628. PMC 6516957. PMID 31084707. Lay summary.
  5. Galera, Leonardo de Aro; Abdalla Filho, Adibe Luiz; Reis, Luiza Santos; Souza, Janaina Leite de; Hernandez, Yeleine Almoza; Martinelli, Luiz Antonio (2019). "Carbon and nitrogen isotopic composition of commercial dog food in Brazil". PeerJ. 7: e5828. doi:10.7717/peerj.5828. PMC 6387582. PMID 30809425.