Pagunungan Wuyi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pagunungan Wuyi
Pagunungan Wuyi ing Fujian, Cina
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Républik Rakyat Cina Edit this on Wikidata
Paugeran iii, vi, vii, x[1]
Rujukan [Mount Wuyi 911]
Koordhinat 27°43′00″N 117°41′00″E / 27.71667°N 117.68333°E / 27.71667; 117.68333
Prasasti 1999 (Sèsi 23rd)

Pagunungan Wuyi (武夷山) ya iku komplek pagunungan kang dumunung ing kutha Wuyi, tapel wates Provinsi Jiangxi lan Fujian.[2][3] Ambané kira-kira 60 km².[3] Ing abad 1 Masèhi, akèh kutha-kutha gedhé kang dibangun cedhaké Pagunungan Wuyi déning pamaréntahan Dinasti Han.[2] Ing kono ana Pura Wuyi kang digawé ing abad angka 7 M minangka panggonan kanggo nganakaké kurban déning kaisar.[3] Pura Wuyi uga dadi pusat Taoisme lan salah siji saka sanga kuil Taoisme kang paling wigati ing abad kaping-10.[3]

Pepunthuk ing Pagunungan Wuyi rata-rata digawé saka watu pasir abang, kang duwèni lumah (lumah) rata ing pucuké.[3] sumber banyu kang mili ngukir puncak lan wewatu ing pagunungan iki lan diselubungi wit-witan kang ketel.[3]

Kali Jiuqu Xi (九曲溪,Sungai Sembilan Lekukan) mili ngliwati komplèk pagunungan lan dawané 60 km kanthi akèh kuil Konfusius ing pinggirané.[2][3]

Pura Wuyi ing Pegunungan Wuyi

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/911.
  2. ^ a b c Mount Wuyi, UNESCO World Heritage Site'. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  3. ^ a b c d e f g Mount Wuyi, China.org'. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.