Taoisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Laozi kang dilukisake minangka wong MAHA DEWA utawa Manifestasi TAO

Taoisme (Tionghoa: 道教 utawa 道家) ya iku ajaran Laozi dhedhasar Daode Jing (道德經,pinyin:Dàodé Jīng). Kawitane, Daode Jing diarani Laozi Wuqianyan (老子五千言) utawa Tulisan Laozi Limang Ewu Tembung. Sabanjure dhèwèké lunga saka kutha krajan lan ora kaprungu manèh kabare. Ing mangsane Wangsa Han (202 – 221 SM), kitab kuwi mau Daodejing amarga ngrembug ngenani Dao (Dalan) lan De (德, Kabecikan) kang diwulang Laozi[1].

Rujukan[besut | besut sumber]