Taoisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Laozi sing dilukisake minangka wong MAHA DEWA utawa Manifestasi TAO

Taoisme (Tionghoa: 道教 utawa 道家 ) ya iku ajaran Laozi adhedhasar Daode Jing (道德經,pinyin:Dàodé Jīng). Kawitane, Daode Jing diarani Laozi Wuqianyan (老子五千言) utawa Tulisan Laozi Limang Ewu Tembung. Sabanjure dhèwèké lunga saka kutha krajan lan ora kaprungu maneh kabare. Ing mangsane Wangsa Han (202 – 221 SM), kitab kuwi kasebut Daodejing amarga ngrembug ngenani Dao (Dalan) lan De (德, Kabecikan) sing diwulang Laozi[1].

Rujukan[besut | besut sumber]