Pašticada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pašticada
Pašticada - Dalmatinska pašticada - Dalmatian pot roast - Croatia.jpg
Pašticada
Jeneng liyanéDalmatinska pašticada
JinisBeef
Panggonan asalCroatia
Tlatah utawa prajaDalmatia
Woworan pokokbeef, wine, figs
Buku masakan: Pašticada  Médhia: Pašticada

Pašticada minangka salah sawijining olahan tradisional saka daging sapi rebus sing masak ing saus khusus, populer ing Kroasia. Asring diarani Dalmatinska pašticada amarga asale ing Dalmatia. Sampeyan butuh persiyapan sing dawa lan tliti: sepisanan, daging ditusuk lan diisi bawang putih, cengkeh, wortel lan daging babi, banjur diasinake lan diasinake ing cuka kanthi sewengi. Daging sapi sing diasinake banjur dipanggang lan dimasak nganggo daging panggang, bawang, oyot peterseli, pala, prunes, tempel tomat, banyu lan prošek nganti limang jam, gumantung karo daging. Sawise masak, sayuran dicampur dadi saos. Ing Dalmatia, minangka panganan kanggo pesta penting, kalebu pesta. Biasane disajeni nganggo gnocchi utawa pasta krasan.