Pāṇini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pāṇini (aksara Dewanagari: पाणिन ; IPA pɑːɳɪn̪ɪ) ya iku ahli basa seka Gandhara sing uripé wetara abad ka-4 SM. Dhèwèké misuwur merga pawongan sing sepisanan nulis buku babagan Paramasastra Sanskerta sing irah-irahané Aṣṭādhyāyī. Buku iki ngamot ora kurang seka 3.959 hukum aturan Basa Sangskreta.

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pāṇini&oldid=1015164"