Pèstil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pestil
Turkish pestil with walnuts.jpg
Panggonan asalOttoman Empire (?)[1]
Woworan pokokGrape must,[butuh sitiran] nuts, flour
Buku masakan: Pestil  Médhia: Pestil

Pestil, tembung Turki sing tegese bubur buah garing, paling apik diconto ing tembung Inggris "fruit leather." Kulit woh digawe saka woh-wohan kanthi mekanis, banjur disebar dadi bahan sing angel, nanging fleksibel lan bisa dipangan sing bisa dijaga nganti pirang-pirang wulan ing wadhah udara. Ing pestis Armenia diarani pastel . Ing basa Yunani diarani pastilos . Ing sawetara wilayah ing Turki, kalebu kutha Urfa sisih kidul-wétan, panganan penutup panganan iki uga diarani bastık .Makanan penutup adhedhasar plum saka Bulgaria uga diarani pestil. Disiapake kanthi nggodhog plum nganggo gula lan banyu lan adhem campuran ing lapisan sing padhet. Pestil Bulgaria kadhangkala luwih kenthel tinimbang mitra turki lan bisa dipotong cilik tinimbang digulung.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Canbakal, Hülya (2007). Society and Politics in an Ottoman Town: 'Ayntāb in the 17th Century. BRILL. ISBN 978-90-04-15456-8.