Pálinka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelas apricot apricot Honggari

Pálinka minangka salah sawijining jinis ombenan saka semangat woh tradisional (utawa brendi buah ) ing Eropa Tengah kanthi asal usul ing Honggari, dikenal kanthi pirang-pirang jeneng, lan ditemokake ing Abad Pertengahan . Dilindhungi minangka indikasi geografis Uni Eropa, mung roh buah sing mashed, distil, diwasa lan botol ing Honggari, lan semangat aprikot sing padha saka patang provinsi Ostenrik bisa diarani " pálinka ", dene "Tótpálinka" nuduhake omben-omben sing dijupuk saka gandum. Törkölypálinka, produk sing beda ing pangertene legal, minangka semangat pomace sing dilindhungi kaya sing biasane kalebu pálinka. Nalika pálinka bisa digawe saka woh-wohan sing ditandur kanthi lokal, sing paling umum yaiku plum, apricot, apel, pir, lan ceri.[1]

Produk sing padha ana ing Republik Ceko, Polen, lan Slowak sing dikenal minangka pálenka uga ing Rumania kanthi jeneng palincă

.[2][3]

Gelas tulip

Referensi[besut | besut sumber]

  1. E.U. regulations of spirit drinks, 110/2008, M(b), 2008
  2. https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/geographical-indications-register/
  3. https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/geographical-indications-register/includes/showSpecification.cfm?attachmentId=55652