Organ èlèktronik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yamaha GX-1 ing taun 1970-an
WERSI Scala, organ sing nganggo Open-Architecture-System, piranti alus organ ing taun 2002

Organ èlèktronik utawa organ elektrik minangka kibot èlèktronik sing teka saka inspirasi gabungané harmonium, organ pipa, lan organ teater. Digawé kanthi nuladhani swara piranti musik ing ndhuwur, utawa swara orkèstra, organ èlèktrik dibedakaké dadi 3 jenis:

  • Organ Hammond-style, lumrahé digunakaké ing musik pop, rock lan jazz,
  • Organ gréja digital, sing nirukaké swara organ pipa lan biasané digunakaké ing gréja-gréja, saha
  • pirang-pirang jenis liyané kaya ta organ kombo, organ omahan, lan piranti alus organ.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]