One Ok Rock

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
ONE OK ROCK
@TAKACCHI10 4-WP201410108.png
ONE OK ROCK saat tampil di London pada 2014.
Saka kiri nganan: Ryota, Taka, Tomoya, Toru.
Pratélan latar wuri
Paraban
  • OOR
  • wanokuroku
  • 10969
SakaTokyo, Jepang
Génre
Mangsa akarya2005–Saiki
Labèl
Sing magepokan
  • Sleeping with Sirens
  • All Time Low
  • coldrain
  • Crossfaith
  • SiM
  • 5 Seconds of Summer
Sana jaringanwww.oneokrock.com
AnggotaTakahiro Moriuchi
Toru Yamashita
Ryota Kohama
Tomoya Kanki
Tilas anggotaAlexander Reimon Onizawa
Yu Koyanagi


One Ok Rock (ditulis minangka ONE OK ROCK ) yaiku band rock Jepang sing dibentuk taun 2005 ing Tokyo. Band iki nduwéni anggota papat, yaiku Taka (sing nyanyi), Toru (gitaris), Ryota (bassis), lan Tomoya (drum). Wiwitane band kasebut duwe limang anggota, nanging salah sijining gitaris, yaiku Alex metu ing taun 2009. [2]

Jeneng One Ok Rock, asalé saka frasa ing basa Inggris One O'clock sing tegesé jam 1 pas. Biyen dhèwèké latihan band saben akhir minggu jam 1 ésuk, mula jeneng band iki One O'clock. Jepang ora ngertèni prabédan ing antarané r lan l; O'clock diarani o'crock; oc diganti dadi ok; dhèwèké nggunakaké rock minangka jeneng band kang nduwéni genre musik Rock. Banjur, jeneng One Ok Rock bisa uga ditulis minangka "10969" macané ya iku wan saka 1; o saka 0; ku saka 9 (angka Jepang) 9; ro saka 6; ku saka 9. Dadi macané wan-o-ku-ro-ku.

Band kasebut dibentuk dening Alit Yamashita sing péngin ngadegaké band nalika dhèwèké dadi murid sekolah tinggi. Dhèwèké ngajak kanca sing jenengé Ryota Kohama, kancane ing grup tarian hip hop sing diarani Heads. Ryota dikongkon ajar main bass lan Alex Onizawa uga diajak mlebu. Sawise ndeleng lakune Taka Moriuchi karo band lagu daur ulang, Toru ngajak dhèwèké mèlu. Tomoya Kanki wis dadi pelengkap minangka drummer wiwit taun 2006, nanging dhèwèké mulai dadi anggota resmi nalika band kasebut miwiti debut ing taun 2007. [3]

Anggota[besut | besut sumber]

  • Taka (森田 貴寬 Morita Takahiro?, lair 17 April 1988 ing Tokyo) - vokalis utama, mantan anggota NEWS, anak mbarep saka penyanyi Shinichi Mori lan Masako Mori
  • Toru (山下 亨 Yamashita Tōru?, lair 7 Desember 1988 ing Osaka) - pimpinan lan gitaris, vokal, mantan anggota Kepala Hip-hop karo Ryota.
  • Ryota (小浜 良太 Kohama Ryōta?, lair 4 September 1989 ing Osaka) - bassist, mantan anggota klompok hip-hop karo Toru.
  • Tomoya (神吉 智也 Kanki Tomoya?, lair 27 Juni 1987 ing Hyogo) - drum, perkusi
  • Alex (鬼澤アレクサンダー礼門 Onizawa Alexander Reimon?, lair 19 Maret 1988 ing San Francisco) - gitaris
  • Tomo (小柳友 Koyanagi Yuu?, lair 29 Agustus 1988 ing Kyoto) - main drum, metu ing wulan Juni 2006 kanggo dadi aktor.

Album kang wis dirilis[besut | besut sumber]

Taun Judhul Tangga Oricon
Mingguan



</br> [4]
Wis payu (kopi)
2007 Zeitakubyō
  • Album pertama
  • Dirilis: 21 Nopember 2007
15. 26,000
2008 Beam cahya
  • Album kaping 2
  • Dirilis: 28 Mei 2008
17 13.000
Efek Kanjō
  • Album kaping 3
  • Dirilis: 12 Nopember 2008
13. 22.000
2010 Sindrom Niche
  • Album kaping 4
  • Dirilis: 9 Juni 2010
4. 28.000
2011 Rujukan Zankyo
  • Album kaping 5
  • Dirilis: 5 Oktober 2011
2. 105,000
2013 JinseixBoku =
  • Album kaping 6
  • Dirilis: 6 Maret 2013
2. 289,118
2015 35xxxv
  • Album kaping 7
  • Dirilis: 11 Februari 2015
1. 270,869
35xxxv (Edisi Deluxe)
  • Album pertama nganggo basa Inggris
  • Dirilis: 25 September 2015
3. 87,545
2017 Ambisi (versi Jepang)
  • Album kaping 8
  • Dirilis: 11 Januari 2017
1. 315,471
AMBITIONS (versi Inggris)
  • Album Inggris kaping 2
  • Dirilis: 13 Januari 2017
4. 57,933

Rèferènsi[besut | besut sumber]

  1. Allmusic by Alexey Eremenko
  2. "ONE OK ROCK member arrested for groping". TokyoGraph. Dijupuk 2010-07-21. 
  3. "Interview with One Ok Rock in Tokyo". Dijupuk 2008-12-14. 
  4. "ONE OK ROCKのCD・DVDリリース情報、ONE OK ROCKのプロフィールならオリコン芸能人事典-ORICON STYLE" (ing basa Jepang). Dijupuk 2010-05-23.