Omah pangelukan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Smokehouse Reitman, Camp Springs, Kentucky
Daging sing digantung ing njero smokehouse ing Switserlan

Smokehouse (Amerika Utara) utawa smokery (Inggris) minangka bangunan sing daging utawa iwak bisa diobati kanthi kumelun . Produk sing wis rampung bisa uga disimpen ing bangunan kasebut, terkadang suwene setaun utawa luwih.[1] Sanajan asap ora digunakake, bangunan kaya ngono - umume bangunan anak perusahaan - kadang diarani "smokehouse". Nalika ngrokok ora digunakake, istilah "omah daging" umume.

Desain lan panggunaan[besut | besut sumber]

Biasane, smokehouse minangka bangunan njaba cilik sing asring ditutupi kanthi bolongan, lawang siji, tanpa windows, lan asring duwe atap gaya piramida utawa piramida. Smokehous komunal lan komersial luwih gedhe tinimbang sing nyedhiyakake omah utawa perumahan . Panganggone udhara garing sing rada anget saka geni kayu atos sing alon banget bakal bisa ngeringake daging kanthi bener.[2]

Minangka ham sing diawetake minangka investasi finansial sing gedhe, smokehous ing Carolinas lan Virginia asring diidentifikasi kanthi cara nggawe pigura, saengga bisa nyegah mlebu lan nyolong paksa. Tembok interior ngisor omah daging lan omah asap ditandai karo furring kayu sing ekstrem, disebabake uyah.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Old Smokehouses". Wedlinydomowe.com. Accessed May 2010.
  2. "Building a Smokehouse" Accessed May 2010