Om télolèt om

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Om télolèt om (uga dikenal minangka #Omtélolètom) iku kedadéan nalika bocah-bocah Indonésia njaluk marang sopir bus kanggo ngonékaké klakson bus, sing swarané wis dimodifikasi, awujud irama. Ukara télolèt iku, saka uniné swara klakson.[1][2] Kedadéan iki ngrambah internèt liwat medhia sosial.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Nalika para warga ing donya maya utawa diarani netizen [3] saka Indonésia kirim ocehan (twit) ing akun twitter para wong misuwur, kaya ta DJ Ula, Marshmello, Firebeatz, Dillon Francis, Zedd lan Cash Cash kanthi tetenger "#OmTeloletOm". Tembung iki banjur misuwur kanthi rikat. Ing pungkasan Dhésèmber 2016 tembung iki dadi topik trén (trending topic) internasional.[4] Kedadéan iki banjur njalari para DJ miwiti gawé aransemèn musik kang diwènèhi swara klakson bus honking, lan bocah-bocah njerit "Om Telolet Om" lan ngguyu. Para DJ muter aransemèn iki ing konser kalebu konser Life in Color (paméran lukisan) lan konser musik ing Miami sing mbiawarakaké menawa pagelaran kuwi bakal nganggo sesirah "Om télolèt om".[5][6]

Referensi[besut | besut sumber]