Olahan Kuwait

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Masakan Kuwait minangka masakan Arab tradisional Kuwait. Iki minangka bagean saka masakan Arab Wétan lan nuduhake persamaan karo masakan saka negara-negara tanggané, kayata masakan Arab Saudi, uga pengaruh saka macem-macem masakan Timur Tengah lan Asia. Sajian sing misuwur ing masakan Kuwait yaiku machboos, sajian adhedhasar nasi sing biasane disiyapake karo nasi basmati sing dibumboni rempah-rempah, lan daging pitik utawa daging sapi.

Seafood minangka bagean penting saka panganan Kuwait, utamane iwak . [1] Favorit lokal yaiku hamour ( grouper ), sing biasane disajikake, digoreng, utawa nasi biryani amarga tekstur lan rasane; safi ( iwak kelinci ); prawan ( mulletfish ); lan sobaity ( iwak laut ).

Biryani karo pitik

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Consumption of fish and shellfish and the regional markets". Food and Agriculture Organization. Dibukak ing 8 October 2014.