Nomer atom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Nomer atom iku angka kang nuduhaké cacahing proton jroning inti atom. Sacara tradisi, nomer atom dilambangaké nganggo simbol Z. Amarga nomer atom saben unsur kimia iku unik, nomer atom dianggo ngidhèntifikasi unsur kimia. Upamané angka atom hidrogen iku 1 (siji) - tegesé Hidrogen nduwèni proton siji.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nomer_atom&oldid=956946"