Nomer atom

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Nomer atom kuwi angka kang nuduhaké cacahing proton jroning inti atom. Sacara tradisi, nomer atom dilambangaké nganggo simbol Z. Amarga nomer atom saben unsur kimia kuwi unik, nomer atom dianggo ngidhèntifikasi unsur kimia. Upamané angka atom hidrogen kuwi 1 (siji) - tegesé Hidrogen nduwèni proton siji.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nomer_atom&oldid=814030"