Noel Dyck

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Noel Dyck ya iku ahli antropologi saka Saskatoon, Kanada, kalairan taun 10 Juni 1947[1]. Noel olèh pandhidhikan saka ing University of Saskatchewan (BA) taun 1968 lan olèh gelar BA honoris klausa (1969), MA (1970) ing pawiyatan luhur kang padha[2]. Sabanjuré Noel olèh gelar Ph.D. saka ing University of Manchester taun 1977. Noel naté nglakoni panlitian antropologis ana in Saskatchewan awit taun 1971, 1980, lan 1992[1]. Uga ana ing BC lan Quebec Kanada taun 1990an. Karya-karya akademis kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané What is the Indian ‘Problem’? Tutelage and Resistance in Canadian Indian Administration (1991) lan Games, Sports and Cultures minangka èditor (2000)[1][2]. Awité Noel iki digladhen minangka sejarawan kang fokus ing bab hubungan antara wong aborigin lan wong Kanada imigran[1]. Sabanjuré, Noel owah marang antropologi lan ètnografi amarga kuwi cara kanggo gawé kawruh lan mangerténi hubungan antara wong aborigin/asli lan pamréntah nalika iku[2]. Noel uga karenan ing bab olahraga, khususé ing hubungan wong tuwa lan anak[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. kk. 187–188. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c "Noel Dyck - Sociology & Anthropology - Simon Fraser University". www.sfu.ca. Dijupuk 2018-01-02.