Nikolaus August Otto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nicolaus August Otto

Nikolaus August Otto ya iku penemu mesin 4 tak.[1] Dhèwèké lair ing kutha Holzhausen, Jerman, nalika tanggal 1832.[1] Sawise ora tutug anggone sekolah, Otto nyambut gawé sakecekele.[1] Wiwit dadi tukang jaga warung panganan nganti tekan tukang dodolan mider.[1] Ing taun 1860, Otto éntuk kabar anane panemon mesin kang digerakake gas déning Etienne Lenoir.[1] Otto mikir, yèn mesin Lenoir bisa nggunakake bahan bakar cair, mangka mesin mau bakal luwih migunani amarga ora perlu ana pembuwangan gas.[1] Otto banjur ngrancang karburator.[1] Emane, gawéane mau ditolak déning kantor paten amarga piranti mau wis ana kang madani.[1] Nanging Otto ora putus asa.[1] Dhèwèké banjur nyempurnakake mesin gawéane Lenoir.[1] Ing taun 1861, Otto duweni gagasan kanggo nyiptakake mesin dasar model anyar yang bergerak kanthi 4 putaran.[1] Mesin model iki béda karo mesin prasaja gawéane Lenoir kanthi 2 surungan.[1]

Ing wulan Januari 1862, Otto mulai gawé mesin mau.[2] Nanging, nyatane kanggo kanggo mujudake gagasan mau ora gampang.[2] Amarga rumangsa ora sanggup, Otto malah nengmbanganke mesin udhara minangka langkah panyampurnan mesin kanthi rong dorongan kang digerakake déning gas.[2] Ing taun 1867, mesin rong dorongan gawéane mau éntuk medali ing acara World Fair ing Paris, Prancis.[2] Perhargaan mau ndadeake mesine sansaya laris ing pasaran.[2] Banjur Otto nerusake gawé mesin 4 surungan kang bisa ngompreseake campuran lengo lan udhara sadurunge proses pembakaran.[2] Pungkasane ing taun 1876, model wiwitan mesin mau kasil diciptakake, lan setaun candhake dhèwèké kasil anggone éntuk hak paten.[2] Otto tinggal donya nalika tanggal 28 Januari 1891.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 208]
  2. ^ a b c d e f g h (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 209]