Neville Chamberlain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Arthur Neville Chamberlain, FRS (/ˈtʃeɪmbərlɪn/; 18 Maret 18699 Novèmber 1940) iku sawijining pulitikus Britania saka Parté Konservatif. Dhèwèké dadi mantri pangarsa Britania Agung antara Mèi 1937 nganti Mèi 1940, nalika Jerman miwiti Perang Donya II.

Chamberlain dadi misuwur awit dhèwèké sing mrakarsani Konferènsi München ing taun 1938.