Nelson H.H. Graburn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox academic

Nelson H.H. Graburn ya iku ahli antropologi saka London, Karajan Manunggal, kalairan ing taun 1936[1]. Nelson naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University of Cambridge (BA) ing taun 1958. Sabanjuré ana ing McGill University (MA) ing taun 1960 lan olèh gelar Ph.D ing University of Chicago ing taun 1963[2][3]. Panlitian lapangan antropologis kang linakoni déning Nelson ya iku ana ing Arktik Kanada awit taun 1959, 1960, 1963, 1972, lan 1986[2]. Sabanjuré ana ing Chicago ing taun 1961 lan Jepang ing taun 1974, 1979, 1993, 2000, lan 2002. Karya-karya antropologis kang sinerat déning Nelson ya iku Eskimos without Igloos: Social and Economic Development in Sugluk (1969), Ethnic and Tourist Arts: Cultural Expressions from the Fourth World (1976), ‘Tourism: the sacred journey’ ana ing buku Hosts and Guests: The Anthropology of Tourism (1977), lan To Pray, Pay, and Play: The Cultural Structure of Japanese Domestic Tourism (1983)[1][2][3]. Nelson iki wis ngembangaké analisa antropologi ing bab pola prilaku lan parktik konsumsi para wisatawan[1][4].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 289–290. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c "Nelson H. H. Graburn | Research UC Berkeley". vcresearch.berkeley.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-14. 
  3. a b "Nelson H.H. Graburn". ieas.berkeley.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-14. 
  4. GRABURN, Nelson H. (2011-08-28). "Nelson H. GRABURN". Anthropology Department, UC Berkeley (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-14.