Nagara Baltik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Negara Baltik)

Nagara Baltik ya iku nagara-nagara pecahan saka Uni Soviet sing dumunung ing saubengé Segara Baltik, ya iku sawijining kawasan ing Éropah Lor sing nyakup Estonia, Latvia lan Lituania.

Sadurungé mangsa Perang Donya II, Finlandia uga kerep dianggep déning Uni Soviet minangka nagara Baltik.

Statistik[besut | besut sumber]

Kutha gedhé miturut populasi
  1. Latvia Riga (722,485)
  2. Litowen Vilnius (542,287)
  3. Estonia Tallinn (400 911)
  4. Litowen Kaunas (361,274)
  5. Litowen Klaipėda (188,954)
  6. Litowen Šiauliai (125,883)
  7. Litowen Panevėžys (116,749)
  8. Latvia Daugavpils (110,265)
  9. Estonia Tartu (101,740)
  10. Latvia Liepāja (85,448)
Kutha gedhé miturut populasi ètnik Lituania, Latvia, Estonia
  1. Litowen Kaunas (335,624)
  2. Litowen Vilnius (312,708)
  3. Latvia Riga (312,425)
  4. Estonia Tallinn (216,996)
  5. Litowen Klaipėda (135,557)
  6. Litowen Šiauliai (120,263)
  7. Litowen Panevėžys (113,585)
  8. Estonia Tartu (81,423)
  9. Litowen Alytus (66,390)
  10. Litowen Marijampolė (44,555)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]