Nedha wengi dina Natal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kalkun panggang oven.
Akeh tradhisi seneng panganan cuci mulut sawise kursus utama. Ing kene, puding Natal dadi murub sawise brendi diwutahake.

Nedha bengi Natal minangka panganan sing tradisional dipangan ing Natal . Panganan iki bisa ditindakake sawayah-wayah saka sore Natal nganti sore Dina Natal dhewe. [1] Panganan asring banget lan akeh, ing tradhisi pahargyan dina riyaya Kristen, lan dadi bagean penting saka pakumpulan sing dianakake kanggo ngrameke tekane Christmastide . [2] Ing pirang-pirang kasus, ana unsur ritual kanggo panganan sing ana gandhengane karo perayaan agama, kayata ndedonga sih . [3]

Panganan nyata sing dikonsumsi beda-beda ing macem-macem wilayah ing donya kanthi masakan daerah lan tradhisi lokal. Ing pirang-pirang wilayah, utamane tilas koloni Inggris, panganan kasebut nuduhake sawetara hubungane karo nedha bengi Natal Inggris sing nglibatake daging panggang lan puding . Panggang Natal lan kue Natal berkembang saka tradhisi iki.

Panganan Natal tradisional ing Eropa Tengah yaiku iwak mas, ing Republik Ceko biasane disajeni karo salad kentang
Sarmale karo Mămăligă ing meja Natal.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kagan, Sarah. "What Time Should I Serve Christmas Dinner?". Epicurious (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-28.
  2. "Christmastide: The Celebration Has Just Begun!". GetFed (ing basa Inggris). 2018-12-20. Dibukak ing 2020-04-28.
  3. General Biblical Studies, Interdenominational Christian Training Center; Facebook, Facebook; Twitter, Twitter. "13 Traditional Dinner Prayers for Saying Grace". Learn Religions (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-28.