Nazwar Nawawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nazwar Nawawi (lair ana ing Bukittinggi, 30 Novèmber 1939) ya iku tokoh filem Indonésia. Dhèwèké labuh ing jagad filem kawit makarya minangka staf lelurah prodhuksi kanggo filem Salah Asuhan (1972).[1] Sabanjuré, dhèwèké minangka lelurah unit ing kumpeni filem-filem dhokumèntèr.[1] Ing filem Sentuhan Kasih (1982), dhèwèké uga kadhapuk minangka lelurah unit. Nalika mèlu tumandhang kanggo filem Saur Sepuh III, dhèwèké wus njabat lelurah prodhuksi.[1]

Urip[besut | besut sumber]

Sawisé wisudha saka SMA, dhèwèké nerusaké kuliah ing Fakultas Ékonomi Universitas Andalas nganti olèh gelar sarjana mudha ing taun 1963.[1] Dhèwèké nglanjutaké ana ing pawiyatan militèr Korps Mahasiswa ing taun 1958, banjur ana ing pawiyatan tèritorial KOMST sajeroning Divisi Bantèng utawa Perwira Teritorial sing kasil lulus ing taun 1959, lan kursus sinématografi LPKJ taun 1976.[1] Saliyané iku, dhèwèké uga tau minangka karyawan sawiji hotèl ing Padang taun 1954-1957, minangka pangawat papan wisata ing Padang taun 1954-1957, lan minangka lelurah gudhang lan wakil dhirèktur kumpeni swasta ing Padang taun 1962-1963.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Suharto 1999, k. 324.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Suharto, ed. (1999). Apa Siapa Orang Film Indonesia. Jakarta: Percetakan Jaya Abadi.