Napoleon A. Chagnon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Napoleon Chagnon
Lair (1938-08-27) Agustus 27, 1938 (umur 81)[1]
Port Austin, Michigan
BangsaAmérika
Alma materUniversity of Michigan (B.A., M.A., Ph.D.)
Kondhang ingReproductive theory of violence, ethnography of Yanomamö
Karièr ngèlmiah
Institutions
ThesisYanomamö Warfare, Social Organization and Marriage Alliances[2] (1966)
Juru pamrayogya dhoktoralLeslie White
MrabawaniMeyer Fortes, Sewall Wright, E.O. Wilson

Napoleon A. Chagnon ya iku ahli antropologi saka Port Austin, Michigan, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1938[3][4]. Napoleon olèh pandhidhikan saka ing pawiyatan luhur University of Michigan awit taun 1961 nganti 1966[4]. Saka kampus iku dhèwèké oléh gelar BA, MA, lan Ph.D. Napoleon uga wis mélu werna-werna panlitian antropologis awit taun 1964 nganti 1995 ing Venezuela kidul lan Brazil[5][6]. Karya-karya kang wis ditulis déning dhèwèké ya iku antarané Studying the Yanomamö ing buku Evolutionary Biology and Human Social Behavior: An Anthropological Perspective (1979), ‘Life histories, blood revenge, and warfare in a tribal population’ ing jurnal Science taun 1988, lan Yonomamö (1997)[3]. Napoleon dadi ahli kang unggul ing bab bebrayan Yanomamö. Lan karyané ajudul Yanomamö wis diwaca luwih kang rong yuta murid ing kuliah pengenalan antropologi[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Shavit 1992, k. 61.
  2. Chagnon 1966.
  3. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 124. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  4. a b "Napoleon Chagnon | Anthropology". anthropology.missouri.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-22. 
  5. Eakin, Emily (2013-02-13). "How Napoleon Chagnon Became Our Most Controversial Anthropologist". The New York Times (ing basa Inggris). ISSN 0362-4331. Dijupuk 2017-12-22. 
  6. Allen, Lori A. "Napoleon Chagnon, a most controversial anthropologist". www.aljazeera.com. Dijupuk 2017-12-22.