Napoleon A. Chagnon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Napoleon Chagnon
Lair (1938-08-27) Agustus 27, 1938 (umur 80)[1]
Port Austin, Michigan
Bangsa Amérika
Alma mater University of Michigan (B.A., M.A., Ph.D.)
Kondhang ing Reproductive theory of violence, ethnography of Yanomamö
Karièr ngèlmiah
Institutions
Thesis Yanomamö Warfare, Social Organization and Marriage Alliances[2] (1966)
Juru pamrayogya dhoktoral Leslie White
Mrabawani Meyer Fortes, Sewall Wright, E.O. Wilson

Napoleon A. Chagnon ya iku ahli antropologi saka Port Austin, Michigan, Amérika Sarékat, kalairan taun 1938[3][4]. Napoleon olèh pandhidhikan saka ing pawiyatan luhur University of Michigan awit taun 1961 nganti 1966[4]. Saka kampus iku dhèwèké oléh gelar BA, MA, lan Ph.D. Napoleon uga wis mélu werna-werna panlitian antropologis awit taun 1964 nganti 1995 ing Venezuela kidul lan Brazil[5][6]. Karya-karya kang wis ditulis déning dhèwèké ya iku antarané Studying the Yanomamö ing buku Evolutionary Biology and Human Social Behavior: An Anthropological Perspective (1979), ‘Life histories, blood revenge, and warfare in a tribal population’ ing jurnal Science taun 1988, lan Yonomamö (1997)[3]. Napoleon dadi ahli kang unggul ing bab bebrayan Yanomamö. Lan karyané ajudul Yanomamö wis diwaca luwih kang rong yuta murid ing kuliah pengenalan antropologi[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Shavit 1992, k. 61.
  2. Chagnon 1966.
  3. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 124. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  4. a b "Napoleon Chagnon | Anthropology". anthropology.missouri.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-22. 
  5. Eakin, Emily (2013-02-13). "How Napoleon Chagnon Became Our Most Controversial Anthropologist". The New York Times (ing basa Inggris). ISSN 0362-4331. Dijupuk 2017-12-22. 
  6. Allen, Lori A. "Napoleon Chagnon, a most controversial anthropologist". www.aljazeera.com. Dijupuk 2017-12-22.