Muntaha Al-Hafizh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

K.H. Muntaha Al-Hafidz, akrab diundang Mbah Mun (lair ing Wonosobo, Jawa Tengah, 9 Juli 1912-tilar donya ing Semarang, 29 Dhésèmber 2004 kanthi umur 94 taun) iku Ulama Indonesia kang angsal paraban "Pecinta Al-Qur'an Sepanjang Hayat."[1] Katresnanan Mbah Mun marang Al-Qur'an uga wiwit saking ramanipun Kiai Asy'ari marang Al-Qur'an.[1] Saking umur enom ya iku umur 16 taun, Mbah Mun wés dadi Hafizh (wong kang apal) Al-Qur'an.[1] Mbah Mun minangka pengasuh Pondok Pesantren Al-Asy'ariyah, Wonosobo, uga naté dadi rektor ing Institut Ilmu Al-Qur'an (IIQ), kang saiki wés dadi Universitas Sains Al-Qur'an (UNSIQ), Wonosobo.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]