Muhammad Qudrati Khuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Muhammad Qudrati Khuda (cara Urdu:محمد قدرت خدا; cara Banggala: মুহম্মদ কুদরাত-ই-খুদা, 1900–1977) ya iku sujana babagan kawruh pamisah organik, juru pandhidhik, lan juru ripta babagan pulitik asal Banggaladésa[1] sing ngyasani Rad ing Panaliti Ilmiah lan Indhustri Banggaladésa. Saka taun 1969 tekan taun 1972, Khuda minangka présidhèn ing Akadhemi Kawruh Pakistan.

Tegesing tembung-tembung[besut | besut sumber]

Cara Jawa Cara Indonésia
sujana cendekiawan, ilmuwan
babagan bidang
kawruh pamisah kimia
juru pandhidhik pendidik, edukator
juru ripta pengarang
Banggaladésa Bangladesh
ngyasani mendirikan
rad dewan
panaliti riset, penelitian
kawruh sains

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Zaman, Habibuz (1999). "§Presidency College". Seventy years in a shaky subcontinent (google books). London, England: Janus. ISBN 1857564057. Dijupuk 26 February 2015.