Mug

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mug teh

Mug minangka sawijining jinis cangkir sing biasane digunakake kanggo ngombe minuman panas, kayata kopi, coklat panas, utawa teh . Mug biasane duwe gagang [1] lan nahan cuweran sing luwih gedhe tinimbang jinis cangkir liyane . Biasane, mug ngemot udakara 8–12 US fluid ounces (240–350 ml) cairan. [2] A bodo gaya kurang formal saka ngombe wadhah lan ora biasane digunakake ing formal setelan Panggonan, ngendi teacup utawa warung tuwung disenengi. Cukur cukur digunakake kanggo mbantu nyukur teles .

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "mug, n.1". OED Online. Oxford University Press. December 2014. A drinking vessel, freq. cylindrical (and now usually with a handle), generally used without a saucer.
  2. Shearlock, Carolyn; Irons, Jan (2012-09-14). The Boat Galley Cookbook: 800 Everyday Recipes and Essential Tips for Cooking Aboard : 800 Everyday Recipes and Essential Tips for Cooking Aboard: 800 Everyday Recipes and Essential Tips for Cooking Aboard. McGraw Hill Professional. ISBN 9780071782364.