Muffin Inggris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
English muffin
EnglishMuffinOnPlate wb.jpg
A split English muffin ready to be toasted
Jeneng liyanéBreakfast muffin
JinisBread
AjanganBread
Panggonan asalGreat Britain[1]
Woworan pokokwheat flour, butter, milk, sugar, salt, egg, yeast
Buku masakan: English muffin  Médhia: English muffin

Muffin Inggris yaiku roti ragi cilik, bunder lan ragi rata, sing biasane diiris kanthi horisontal, roti panggang, lan mentega. Asring minangka bagean saka sarapan ing Amerika Utara lan Australia, sing asring dipangan nganggo endhog sing enak utawa enak kaya ta jamur utawa madu, utawa endhog, sosis, daging babi, utawa keju. Muffin Inggris minangka bahan penting ing Endhog Benediktus lan macem-macem roti lapis sing asale, kaya ta McMuffin .Ing wilayah sing pengaruh Amerika Utara lan Amerika Utara, diarani muffin Inggris kanggo mbedakake karo muffin biasa, sing roti cepet miniatur sing luwih gedhe lan luwih manis. Muffin Inggris kasedhiya ing macem-macem jinis, kalebu gandum, multigrain, kismis kayu manis, cranberry, lan kayu manis apel.

  1. "The Art of Cookery Made Plain and Easy". Intenet Archive. Dibukak ing 19 July 2020.